Wakker en alert…

 

… mijn triggers de baas

 

In contact met anderen, kan het zomaar gebeuren dat ik ‘getriggerd’ word. Ook als ik uitgerust ben. Iemand doet of zegt iets en …. boem …. trigger. Spanning in mijn lijf en even uit balans.

 

Als ik uitgerust ben en goed voor mezelf zorg dan ga ik op zo’n moment naar verwondering…. He dat is interessant. Waarom gebeurt dit? Waarom reageer ik hier zo op?

Op dat moment kan ik terug naar ontspanning en van daaruit constructief reageren.

Ben ik zenuwachtig, moe of niet fit, dan volgt frustratie, boosheid of afhaken. Uit verbinding met de collega of het team. Niet bouwen en vertrouwen, maar in de kramp.

Van alle dingen die ik de afgelopen jaren heb geleerd, is het leren over ‘triggers’ in het algemeen en die van mezelf in het bijzonder één van de grootste stappen voorwaarts in mijn ontwikkeling geweest.

Ook tijdens teamontwikkeltrajecten komen triggers vaak aan bod en levert inzicht hierin de deelnemers en het collectief veel op.

Na de vakantie, sta ik altijd bewust stil bij mijn triggers. En jij?

Let er vandaag maar eens op….. Wanneer word jij getriggerd? En ga je dan naar frustratie, boosheid of afhaken….doe het zo na de vakantie gewoon eens anders, ….. ontspan je lijf en verwonder. En de keer daarna, en daarna….. en daarna….. tot het gewoonte is en je altijd wakker en alert kan zijn in samenwerking, vanuit de volkomen acceptatie dat we elkaar triggeren en dat dat oneindig is.

Leerzaam als je me laat weten welke momenten bij jou iets ‘triggeren’.

#samenwerking #communicatie
#ginnynijman #leiderschap #teamontwikkeling

Geef een reactie