Elkaar kunnen en durven vertrouwen

MT-Coaching: Werken aan een sterk MT


Als MT hebben jullie per definitie een bijzondere plek in de organisatie. Jullie hebben een voorbeeldfunctie en een gezamenlijke leiderschapsrol.

Wat jullie als MT-leden doen – individueel en samen – heeft impact en invloed….. soms meer dan je zelf in de gaten hebt. Als jullie het “niet goed” doen, waaraan moeten jullie medewerkers zich dan spiegelen?

Op dit moment heb je het gevoel dat jullie het beter zouden kunnen doen…

Bijvoorbeeld omdat:

 • Jullie MT is recent van samenstelling veranderd en nog niet op elkaar ingespeeld
 • Jullie hebben een rol- en takenverdeling, maar niet iedereen houdt zich daaraan
 • Jullie medewerkers weten niet wat ze aan jullie als MT hebben, of aan jullie afzonderlijk
 • Jullie zijn nog té vaak bezig met brandjes blussen en te weinig met strategie en groei
 • Jullie organisatie ondergaat flinke veranderingen en dat vraagt andere competenties van jullie
 • Jullie overwegen uitbreiding van het MT maar twijfelen over de invulling daarvan
Voor MT’s die tegen dit soort vragen aanlopen en daar externe deskundigheid bij kunnen gebruiken, heb ik mijn MT-coachingtraject ontwikkeld.

“Van een groep individuen maakt Ginny een sterk team”

Waarom MT-Coaching?

Op het moment dat je met elkaar vergadert, val je in patronen van ‘zoals jullie nu eenmaal met elkaar omgaan’. Je zit in gedrag, met elkaar, in jezelf…..

 • De een is altijd als haantje de voorste aan het woord, waardoor de ander moeilijk aan het woord komt
 • De een is van de grote lijn, terwijl de ander pas in beweging komt als de details goed uitgewerkt zijn
 • Jullie zijn vooral je eigen mening aan het ventileren en vergeten door te vragen naar het standpunt van de ander
 • Er zijn stokpaardjes, ongeduld en tijdsdruk
 • … om maar een paar voorbeelden te noemen…

Kunnen jullie dit zelf oplossen?

Heel eerlijk? Waarschijnlijk niet, want het is moeilijk om patronen te doorbreken.

Door een frisse blik van buiten, iemand die zonder belang terugkoppelt en vaker met dit bijltje heeft gehakt, worden jullie je bewust van jullie patronen.

Begeleiding scheelt bovendien tijd, omdat ik als buitenstaander direct helder maak waar jullie elkaar in de weg zitten en hoe de samenwerking anders kan.

Met mijn 20 jaar ervaring in complexe organisaties en gedegen coachopleiding, heb ik ruime bagage om jullie zowel op diepere lagen inzichten te geven, als deze te vertalen naar praktische, hands-on acties die je direct kunt toepassen.

Fijn voor jullie en de organisatie.

Onze doelen hebben we, mede dankzij MT-coaching, gehaald.

Ik heb Ginny leren kennen als begeleider van teams, onder andere een MT-team waar ik deel van uitmaak.  Ginny was in staat de wensen van alle teamleden te
integreren in een programma. Zij werkt met concrete doelen en toetst regelmatig of deze ook behaald worden. Daarbij maakt zij gebruik van een prettig persoonlijke aanpak, waardoor zij anderen uitnodigt tot een grote mate van openheid.

Amanda Verhoeven, MT-lid Vervangingsfonds / Participatiefonds

Wat houdt MT-coaching in?

MT Coaching is een traject van 5 bijeenkomsten, waarin jullie werken aan je leiderschap gerelateerd aan actuele thema’s in het bedrijf. Concreet:

 • Kennismaking: We starten met een online afspraak waarin we de aanleiding en doelen bespreken. We bepalen ook of ik de juiste persoon voor de vraag ben.

 

 • Team intake: Op het moment dat we gaan samenwerken, vindt er een korte intake met de teamleden plaats waarin verwachtingen en wensen van het hele team helder worden.

 

 • Teamscan: Jullie ontvangen de teamscan (inclusief een boek) en vullen die in. Hierdoor krijg je inzicht in welke van de 5 kenmerken van sterke teams jullie nog kunnen groeien. De kenmerken zijn thema’s zoals: vertrouwen, conflictvaardigheid, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaatgerichtheid We stellen vast aan welke doelen we gaan werken. Na afloop van de coaching, vullen jullie de teamscan nogmaals in. Zo meten we wat de coaching heeft opgeleverd.

 

 • Bijeenkomsten: We plannen de bijeenkomsten. We starten met een hele dag als kick off, gevolgd door 4 bijeenkomsten van een dagdeel. Deze opzet is ideaal, maar 2 opvolg-bijeenkomsten van een dagdeel zijn mogelijk indien je een minder intensief traject wil.  Tijdens de bijeenkomsten werken we aan het team en de dynamiek van jullie als geheel. Indien nodig ben ik in staat in te spelen op de actualiteit en zo nodig bij te sturen.

 

 • Evaluatie: 4 weken na afloop van de laatste bijeenkomst vindt een evaluatie plaats (via Zoom of Teams)

Open voor nieuwe ideeën

Door het programma hebben we urgentie voor het feit dat we nu zichtbaar samenwerken als team. Samenwerken en team zijn thema’s geworden. Met elkaar praten over hoe het gaat ook. Ik ervaar het ook als prettig dat ik niet meer zo hard hoef te duwen.

We hebben een gezamenlijk beeld bij wat we willen. Wat ik verder prettig vond is dat Ginny openstaat voor nieuwe ideeën, in staat is te luisteren naar de groep en daarop te acteren. Ginny is een bruggenbouwer die het programma aanpast aan wat er speelt en nodig is.

CEO multinational over MT-coaching

Wat heb je na de MT-coaching?

 • Een sterk MT dat als eenheid naar de organisatie optreedt
 • MT leden die op individuele basis inzicht hebben gekregen in hun aandeel in het geheel en stappen hebben gezet om het totaal te versterken.
 • Meer rust in je organisatie
Jullie werken succesvol samen. Je hebt een prettige, professionele en productieve samenwerking.

MT-coaching online of live

Ik heb prima ervaring met online bijeenkomsten en je zal merken dat de coaching in niets lijkt op jullie eigen Zoom of Teams vergaderingen.Wil je toch liever live dan heb ik een goede werkruimte in Rotterdam of kom ik naar jullie toe.

Voor wie is MT-coaching bedoeld?

Zoals de naam al zegt is deze begeleiding bedoeld voor Management Teams van MKB bedrijven of bijvoorbeeld Zorginstellingen en ook voor leiderschapsteams in internationale organisaties.

De basis variant van de coaching (3 bijeenkomsten) wordt vaak ingezet bij afdelingsteams die op een minder intensieve manier aandacht willen besteden aan de samenwerking.

Ze helpt je de connectie weer te vinden

De kracht van Ginny is dat ze een neus heeft voor wat teams nodig hebben om de connectie weer te kunnen vinden. Als geen ander hoort en ziet ze waar de schoen wringt. En weet op eigen en prettige wijze de teams daarin te ondersteunen. Zodat zij de volgende stap kunnen maken met elkaar.

Stephanie Beijnes, Eigenaar Praktijk Praktijk Rouw & Verlies

Is mijn MT-Coaching geschikt voor jullie?

Neem gewoon vrijblijvend contact op, dan komen we er vanzelf achter:

 1. Plan eenvoudig een afspraak in mijn online agenda.
 2. Mail naar: welkom@ginnynijman.nl
 3. Niet wachten? Bel direct naar: 06-55852946
 4. Of vul het formulier hieronder in:

Meer weten? Mail me.

Dan maken we daarna telefonisch kennis. Dat is vrijblijvend. Er zijn geen kosten aan verbonden. Als MT-coaching niet de juiste oplossing voor jullie is, dan vertel ik dat ook.

Aanvraag kennismaking
Toestemming dat mijn gegevens gebruikt worden om contact op te nemen *

Ik reageer binnen 48 uur op je mail.