Wil je krachtig en met plezier je rol vervullen?

Om succesvol te kunnen zijn in je functie, heb je anderen nodig. Je beseft dat die zogenaamde ‘soft skills’ helemaal niet zo soft zijn, maar essentieel voor het halen van je doelen. En je zoekt daar voor jezelf of met je team externe begeleiding bij. 

Dan ben je bij mij aan het juiste adres

 

Mijn naam is Ginny Nijman. Op deze pagina kun je van alles over mij lezen. Mijn achtergrond, werkervaring, samenwerkingen en waarom je met mij zou kunnen werken.

Dat gezegd hebbende…..het gaat niet om mij. Het gaat erom dat jij voor mij kiest als je van mening bent dat jij met mijn begeleiding kan ontwikkelen. En over kiezen gesproken:

Hoe mensen keuzes maken en hoe ik dat kan beïnvloeden, zonder manipulatief te zijn, fascineert mij al zo lang als ik me kan herinneren. Vooral het gegeven dat je in een groep soms iets anders doet dan wanneer je alleen bent.

Als kind al observeerde ik groepsprocessen. Van die fascinatie heb ik mijn werk gemaakt.

Ik heb ruim 25 jaar ervaring. Altijd heeft mijn werk te maken gehad met gedrag van mensen. De laatste jaren in de rol van  coach voor managers en hun teams. Daarvoor in leidinggevende rollen binnen marketing & innovatie in een internationale omgeving. Vanaf het moment dat ik startte met een bijbaantje heb ik gewerkt of bleef ik betrokken bij het familiebedrijf van mijn ouders. Ik ken daardoor zowel de dynamiek van het familiebedrijf als die van de grote corporates.

 

Thema’s waar ik vooral voor gevraagd word:  samenwerken, leiderschap bij vernieuwing en communicatie.

Daarvoor heb ik drie diensten ontwikkeld:

 • Multi-team coaching
  Elkaar verstaan en versterken. Begeleiding van multi-disciplinaire teams met als doel succesvol samenwerken tússen afdelingen.
 • MT-Coaching
  Elkaar kunnen en durven vertrouwen. Werken aan een sterk MT.
 • Managen zonder manipuleren
  1-op-1 coaching voor managers: krachtig en met plezier je rol invullen.

Ze helpt je de connectie weer te vinden

De kracht van Ginny is dat ze een neus heeft voor wat teams nodig hebben om de connectie weer te kunnen vinden. Als geen ander hoort en ziet ze waar de schoen wringt. En weet op eigen en prettige wijze de teams daarin te ondersteunen. Zodat zij de volgende stap kunnen maken met elkaar.

Stephanie Beijnes, Eigenaar Praktijk Praktijk Rouw & Verlies

‘Wees jezelf en pas je aan’, dat is mijn motto

Het komt me in deze bijzondere tijd goed van pas. We leven in een tijdperk waarin verandering aan de orde van de dag is. Daarmee leren omgaan terwijl je in verbinding met jezelf en de ander blijft, vraagt zelfinzicht, een open blik en aandacht voor communicatie.

Mijn waarden zijn: transparantie, authenticiteit en moed.

Iets over privé

Ik ben het oudste kind van twee oudste kinderen en groeide op in een liefdevol gezin met mijn ouders, jongere broer en ons hondje. Volgens mijn vader en moeder was ik een opgewekt, makkelijk kind. En als zij het zeggen is het waar.

Hard werken in het familiebedrijf, aanpakken, verantwoordelijkheid nemen dat kreeg ik mee van huis uit. Evenals:  behandel een ander zoals je zelf graag behandeld wil worden en vergeet de kleine attenties in het leven niet.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen (die allemaal niet op de foto willen, maar echt bestaan). Leuke dingen in het leven: Architectuur, lekker eten en water (om te drinken, in te zwemmen en bij te wonen).

Mijn loopbaan

In een commerciële omgeving ben ik idealistisch; ik wil bijdragen aan een betere wereld. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen in het beter achterlaten van de wereld. Innovatie is daarin belangrijk. Innovatieve teams brengen kennis en onderzoek naar de markt en commercie brengt daar dynamiek in. Ik begeleid bijvoorbeeld regelmatig R&D-teams en Commerciële teams.

Mijn loopbaan in loondienst kenmerkt zich door overnames (Heineken en Brand Bier, Duyvis en Pepsico, Nutricia en Danone). Ik kreeg daarbij, los van mijn officiële functie op dat moment, altijd een rol kreeg toebedeeld in het bouwen aan nieuwe samengestelde teams en nieuwe cultuur.

Ik gaf leiding aan multi-disciplinaire teams, was verantwoordelijk voor de innovatie strategie van mooie merken en had meer dan me soms lief was te maken met verandering. Zo kreeg ik een mooie promotie na een overname en heb ik ook meegemaakt dat ik de baan juist niet kreeg.

In 2010 kreeg ik de kans om, binnen mijn functie, de stap naar trainer / coach te maken. Mijn hart ging aan. Ik besloot de opleiding tot professioneel coach te volgen en de rest is geschiedenis.

Vast einddoel

In een sterk veranderende omgeving, hoopte ik een vast einddoel te vinden. Dat is niet gelukt. Maar wat ik wel geleerd heb, is om te gaan met die continue verandering en dat is me heel veel waard.

Manager Stedin

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

In de tijd dat ik bij corporates werkte, heb ik in complexe structuren gewerkt en ervaren dat gelijk hebben iets anders is dan gelijk krijgen. Dat je aandacht moet besteden aan het meenemen van mensen in je ideeën. Soms zit complexiteit en zorgvuldigheid in de weg. Ik houd er van dingen zo eenvoudig mogelijk te maken, daarom breng ik serieuze onderwerpen op een speelse manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van methodes als Insights Discovery  en Lego® Serious Play®.

Tijdens teamontwikkeltrajecten of workshops maak ik regelmatig gebruik van de kracht van visualisaties, zoals je hieronder kan zien.

.  .  

Inspiring and supportive

I learned Ginny is very inspiring in how she supported us in defining and implementing our innovation approach. She is easily approachable, a good listener & questioner and willing to understand the challenges we have as a company.
In team sessions she is good in describing and confronting team members in the process. A specific skill is her ability to make inspiring drawings during sessions. I highly recommend Ginny in innovation sessions or to support you in team building.

 

Egbert Dikkers
Innovation manager Smit & Zoon

Opleiding

Als leergierig mens, volg ik regelmatig opleiding. Inmiddels heb ik als coach diverse tools tot mijn beschikking, van heel business gerelateerde coaching tot coaching op diepere lagen. Een diploma zegt niet alles, maar ik laat mij inspireren door de volgende opleidingen:

 • Deep Democracy level 1, 2 en 3
 • Professioneel Coach (individuele coaching en teamcoaching niveau NOBCO practitioner)
 • Praktisch toepassen van systemische kennis in organisaties
 • Intervisie groep vanuit NOBCO; maandelijkse intervisie met vakgenoten

Samenwerking

Fiona Cook

Voor opdrachten waar de omvang of het karakter van de groep twee coaches vraagt, werk ik samen met Fiona Cook. Fiona is systemisch coach en verzorgt organisatie opstellingen.