Ginny Nijman

De achtergrond van Ginny Nijman

In Rotterdam ben ik geboren en getogen als ondernemersdochter. Mijn ouders waren een van de eersten in Nederland met een keten van 20 kapperszaken en een bedrijfsformule. Ik heb zolang als ik me herinner in het familiebedrijf gewerkt of ben er op afstand bij betrokken geweest. Als kind al zag ik in de verschillende salons wat de invloed van groepsdynamiek en samenwerken is op plezier in het werk en het halen van je doelen. Ik leerde dat resultaten een direct gevolg zijn van actie. En als je hart in je acties zit, ben je gelukkiger, heb je meer impact en is het resultaat vaak beter.

Een leven lang leren

Ik ben nieuwsgierig en houd van leren. Daarom volg ik regelmatig opleidingen die dieper inzicht geven, zoals de tweejarige opleiding tot PHBO-gecertificeerd coach practitioner, de opleiding Insights Discovery en trainingen voor nieuwe technieken, zoals de Lego Serious Play methode.

Daarnaast vormt het leven mij, in het bijzonder mijn zoon en dochter (beide tieners).

Samenbrengen van partijen

Mijn loopbaan in loondienst kenmerkt zich door overnames (Heineken en Brand Bier, Duyvis en Pepsico, Nutricia en Danone) en het feit dat ik, los van mijn officiële functie op dat moment, altijd een rol kreeg toebedeeld in het samenbrengen van de twee partijen. Door deze ervaring met het samenbrengen van teams in combinatie met mijn opleiding, weet ik wat wel en wat niet werkt.

Frustratie en verlangen

Mijn bedrijf ben ik begonnen vanuit een frustratie: het is vaak gedoe om de neuzen dezelfde kant op te krijgen, vooral in multidisciplinaire teams. Tegelijk voel ik een heftig verlangen om als één geheel voor hetzelfde doel gaan, omdat ik uit ervaring weet dat je dan meer bereikt.

Zien en benoemen

Het fascineert mij wat mensen drijft en hoe ik dat kan beïnvloeden, zonder manipulatief te zijn. Mijn uitgangspunt is gedrag in de interpersoonlijke relatie; wat er tussen mensen gebeurt gebruik ik voor hun persoonlijke groei en ik maak hen er bewust van. In groepen benoem ik wat iedereen voelt. Ik maak tastbaar wat niet tastbaar was. Van nature zie ik wat het kan bijdragen aan een groter geheel. De verschillende profielen van Insights Discovery doorleef ik en van daaruit bouw ik bruggen.

Authenticiteit en moed

Ik houd er van dingen zo eenvoudig mogelijk te maken, daarom breng ik serieuze onderwerpen op een speelse manier, bijvoorbeeld door gebruik te maken van methodes als Insights Discovery  en Lego® Serious Play®.
Mijn hart ligt bij vernieuwing brengen in de oude structuren van gevestigde bedrijven; vormgeven van de toekomst vanuit strategie. Twee belangrijke persoonlijke waarden daarbij zij authenticiteit en moed.

Softe factor en keihard resultaat

Bij voorkeur werk ik met leiders die beseffen dat die zogenaamd ‘softe factor’ helemaal niet soft is, maar essentieel voor het halen van hun doelen. Als Rotterdamse voeg ik de daad bij het woord en steek de handen uit de mouwen.

Opdrachten en opdrachtgevers

Mijn favoriete organisaties zijn in de maakindustrie; waar je iets tot stand ziet komen.
Zo werk ik graag met de middelmanager van bijvoorbeeld een multinational. Hij moet enerzijds beleid uitvoeren en targets halen en anderzijds zorgen dat het landt; hij moet mensen tevreden stellen en werkplezier geven.

In een commerciële omgeving ben ik idealistisch; ik wil bijdragen aan een betere wereld. Bedrijven moeten hun verantwoordelijkheid nemen in het beter achterlaten van de wereld. Innovatie is daarin belangrijk. Innovatieve teams brengen kennis en onderzoek naar de markt en commercie brengt daar dynamiek in. Ik begeleid bijvoorbeeld regelmatig R&D-teams en Commerciële teams.

Ginny Nijman

Samenwerkingen

IMG_0332

Eleonoor Hintzen

Eleonoor is een inspirerend strateeg met MVO-kennis. Zij gelooft dat bedrijven alleen succesvol kunnen zijn als duurzaam denken geïntegreerd is in de overall strategie.

Met als basis haar studie psychologie en een postdoctorale opleiding tot gedragsveranderaar ondersteunt ze de organisatie bij het aanpassen van processen en structuur en neemt ze medewerkers mee om duurzaamheid onderdeel te maken van hun dagelijks werk. Haar kennis en ervaring zet ze om in praktische hedendaagse adviezen.

severin2

Severin Ince

Severin noemt zichzelf een ‘culture hacker’ en ziet organisatieculturen als een code die je kunt veranderen. En dat is precies wat haar drijft: mensen verleiden tot verandering.

Severin is gecertificeerd LEGO SERIOUS PLAY facilitator. Zij  heeft rechten gestudeerd (Burgerlijk recht en Bedrijfsrecht) en is jaren werkzaam geweest binnen de Big 4 waar zij onder andere verantwoordelijk was voor innovatie en het introduceren nieuwe manieren van denken en werken. Zij brengt inspiratie en laat kansen zien.

Bezoekadres

Ginny Nijman
Bahialaan 100
3065WC  Rotterdam
KVK nr: 58008136

De aanpak

Ervaar het effect van beter samenwerken in een team.
Leer innovatief denken en doen.
Ginny Nijman begeleidt leidinggevenden en hun teams, die beter willen functioneren in sterk veranderende marktomstandigheden.

AVG instellingen

De AVG privacywetgeving schrijft voor dat een website bezoeker zelf mag bepalen welke cookies wel en niet opgeslagen mogen worden. Cookies zijn kleine bestandjes die op je website worden weggeschreven. Ze dienen ervoor om 1) je bezoek aan onze website te versnellen en 2) voor ons om meer te weten te komen waar onze bezoekers vandaan komen en waar ze naar kijken.

Privacy policy | Sluiten
Wijzig mijn voorkeuren