INSIGHTS DISCOVERY

Goed samenwerken begint met zelfinzicht. Insights Discovery is een toegankelijk model, dat op een aansprekende manier inzicht geeft in je eigen reacties en gedrag. De kleurentaal helpt daarnaast te begrijpen waarom andere mensen heel ander gedrag laten zien.

Iedere kleur is verbonden aan een voorkeur in gedrag. Insights Discovery gaat ervan uit dat iedereen alle vier de kleuren in zich heeft. De combinatie geeft jouw unieke persoonlijkheid. Noem het: je meest natuurlijke zelf.

Wanneer goed ingezet is het een mooi middel om onderlinge verschillen te waarderen en benutten.

Insights profiel

Na jaren gewerkt te hebben met verschillende profielen bij diverse opdrachtgevers, heb ik gekozen voor het Insights profiel, omdat ik gemerkt heb, dat het voor een brede groep mensen aansprekend is. Je kunt het model makkelijk begrijpen en onthouden.

Je persoonlijk Insights profiel wordt gemaakt op basis van een makkelijk in te vullen online vragenlijst. De vragenlijst bestaan uit 25 vragen die je voorafgaand aan een workshop of coaching in eigen tempo en tijd invult.

De uitkomsten van de vragenlijst worden gepresenteerd in je unieke Insights profiel, dat altijd wordt teruggekoppeld. 1 op 1 of in groepsverband. Je krijgt dan uitleg bij je profiel en kunt vragen stellen.

Met het Insights profiel kan je zien waar jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten liggen. Het wordt ingezet bij individuele én teamontwikkeling.

Wellicht interessant om te weten is, dat het Insights profiel uit verschillende hoofdstukken kan bestaan. De basis krijg je altijd en is een goed vertrekpunt. Daarnaast zijn er speciale hoofdstukken gericht op leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeling, die nog meer diepgang geven.

>> Bekijk het voorbeeldprofiel

 

Insights Discovery test

Insights DiscoveryRegelmatig kom ik mensen tegen die het hebben over de Insights Discovery test. Die snap ik volledig! Je vult immers een vragenlijst in en krijgt een uitkomst.

Geen wonder dat je het een test noemt. Alleen, voor een test kan je slagen of zakken. Dat is dus wezenlijk anders dan de vragenlijst van Insights. Iedere, zichzelf respecterende ‘practitioner’ (zo heet iemand die het papiertje heeft gehaald) zal je dan ook wijzen op het feit dat het Insights profiel géén test is!

Het is een profiel, gebaseerd op jouw antwoorden. Je kunt dus voor de ‘Insights Discovery test’ niet zakken.

De uitkomst is altijd goed! Je krijgt wel meer zelfinzicht en dus de mogelijkheid om andere keuzes te gaan maken als je dat wil.

 

Insights workshop (online of live)

 

Insights Discovery zet ik in als middel voor een betere samenwerking in teams. Als jij leidinggevende bent, weet jij dat het succes van de organisatie valt of staat bij de prestaties van je mensen. Met Insights Discovery investeer je in je mensen en geef je ze de middelen om hun communicatieve vaardigheden en relaties te verbeteren. Dit heeft impact op het functioneren van je organisatie: teams werken fijner samen, je geeft effectiever leiding, reageert flexibeler op verandering en voelt je sterker verbonden met de cultuur en waarden van de organisatie. Je kan het ook inzetten om de interactie met (interne) klanten te verbeteren.

In een Insights workshop wordt de kleurentaal uitgelegd en krijgt iedereen zijn Insights profiel. De kleurentaal van Insights Discovery is gemakkelijk te begrijpen en te onthouden. Daardoor blijf je de taal dagelijks gebruiken en dit versterkt de borging van het resultaat.

Of je nu online of live bijeenkomt, een Insights workshop wordt altijd als positief ervaren. Teamleden leren elkaars sterke kanten kennen en hebben concrete handvatten om te praten over wat er beter kan. Maar waarom zou je mij geloven. Dit is wat een manager hierover zei:

“Door de Insights Discovery workshop  en mijn Insights profiel, begrijp ik mijn collega’s beter en kan ik mijn communicatie op hun behoeften afstemmen.
Verder is de manier van begeleiden van Ginny prettig. Ze voelt mensen goed aan en is in staat te verbinden.”

Insights Discovery workshop

Meer weten of je collega’s over Insights Discovery vertellen? Download de leaflet hieronder!

Meer over Insights Discovery

Ben je verantwoordelijk voor een team, of denk je dat de teamworkshop iets voor jullie zou kunnen zijn? Bekijk dan deze team leaflet.

Meer over Insights voor teams

insights discovery

Stuur me een mail als je zelf of met je team aan de slag wil of vragen hebt. Bellen kan ook 06-55852946

Insights Discovery
Toestemming dat mijn gegevens gebruikt worden om contact op te nemen *

Insights Discovery kosten

Teams

Insights Discovery

Voor teams maak ik een plan op maat. Afhankelijk van de omvang van het team en de wensen met betrekking tot het profiel. Belangrijk om te weten is dat ik niet de goedkoopste ben, maar zeker ook niet de duurste. Voor je investering krijg je een zeer ervaren teamcoach en trainer die al vele groepen begeleidde. Insights Discovery workshops zijn bij mij bijna altijd onderdeel van een organisatie- of team-ontwikkeltraject. Af en toe geef ik losse trainingen. Omdat een van mijn waarden transparantie is en ik begrijp dat je een inschatting wil kunnen maken.

Je krijgt hierdoor inzicht in je organisatie / teamopbouw en handvatten om samen verder te ontwikkelen. Mail of bel me als je meer wil weten. Of maak een afspraak in mijn agenda.

€ 1.125,- workshop van een halve dag (= minimale lengte), inclusief voorbereiding en overleg, exclusief de profielen.
€ 175,- Per profiel / persoon